EEN COMPLEET NIEUWE WEBSITE

Door: Patrick van der Vegt

De oude website was lange tijd niet meer toegankelijk, waardoor hij behoorlijk verouderd raakte. Ik kon gewoon weg niet meer op de webserver inloggen waar hij destijds draaide. Daarna is hij ook enige tijd uit de lucht geweest. Inmiddels heb ik de domeinnaam over kunnen hevelen naar een nieuwe webserver, maar helaas had ik geen back-up van de database van de vorige website.

Dit hield in dat de website opnieuw opgebouwd moest gaan worden op de nieuwe webserver. Opnieuw de hele namenlijst doorwerken, op de website plaatsen en dossiers aanmaken voor alle Haarlemse Joden die weggevoerd werden en niet meer terugkwamen. Op deze manier hoop ik ze weer een gezicht te kunnen geven.

Wat ik nu, na het lanceren van de nieuwe website ga doen is het volgende:

  • Namenlijst verder aanvullen,

  • Dossiers aanmaken,

  • Nieuwe artikelen schrijven,

  • Archieven doorspitten naar nieuwe informatie voor de website.

Dit lijstje zal nog wel vele uurtjes vergen van me, ook om voor iedere persoon zo’n dossier aan te maken. Dus de website zal ook nog lang niet klaar zijn, maar dat is het in principe ook nooit. Mocht je zoiets hebben van; “Ik zou ook wel eens een artikel willen schrijven voor deze website, laat het me dan maar weten. Gastschrijvers zijn altijd welkom.

Kijkende naar wat ik nu neergezet heb, ben ik best wel trots.

Website Joods Monument Haarlem

En dan hierna?

Een aantal jaren geleden had ik al eens geopperd om een QR-code aan te maken en die dan op een geëmailleerd bordje te laten drukken voor bij het monument. De bedoeling is dan, dat als je bij het monument aan het Philip Frankplein staat je met je smartphone deze QR-code kunt scannen, welke je dan direct naar de namenlijst van de website brengt. Zo heb je gelijk ter plaatse alle gegevens in de hand.

Dus de volgende stap is een emaillen bordje laten maken en dit bordje op de muur schroeven bij het monument.

Deel dit bericht

LESBRIEF

Eline, zomaar een meisje uit Haarlem.

Lesbrief Jodenvervolging voor basisschool groepen 7 en 8.