Top menu

Een Drone vlucht over Auschwitz, je wordt koud van hetgeen dat werd opgenomen

auschwitz-drone-2

Deze Drone video werd opgenomen door de BBC en toont het Auschwitz-Birkenau concentratiekamp als het nu is – 70 jaar nadat het werd bevrijd door Sovjet soldaten. Het kamp in Polen wordt nu onderhouden als een World Heritage Site en wordt elk jaar bezocht door duizenden toeristen en overlevenden.

Auschwitz was het grootste kamp wat door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgericht. Meer dan een miljoen mensen – de overgrote meerderheid van hen Joden – stierf daar tussen 1940, toen het werd gebouwd, en 1945, toen het werd bevrijd door het Sovjetleger.

Wat u in de film zult zien is het volgende:

  • Sporen van de spoorweg in Auschwitz-Birkenau – Treinen vol met slachtoffers uit heel bezet Europa kwamen bijna elke dag tussen 1942 en de zomer van 1944 in het kamp aan.
  • Ruïnes van houten hutten in Birkenau – Birkenau (of Auschwitz II) werd in 1941 uitsluitend als een dodenkamp opgericht, ​​de houten hutten zijn nu alleen nog als puin met stenen open haarden en schoorstenen overgebleven.
  • Ingang van Auschwitz I – Het smeedijzeren bord boven de ingang draagt ​​de woorden Arbeit Macht Frei – “Werk maakt je vrij”.
  • Auschwitz I – De gemetselde gebouwen waren de voormalige cavalerie kazerne van het Poolse leger.
  • Binnenplaats tussen de blokken 10 en 11 bij Auschwitz I – Blok 11 werd door de gevangenen “het Blok des doods” genoemd. Executies vonden plaats tussen Block 10 en Block 11 en de palen in de tuin werden gebruikt om gevangenen met een koord aan hun polsen vast te binden.

Reageren is niet (meer) mogelijk.