Top menu

Dwars door de diaspora

DDDD 3
14:00 woensdag 11 mei 2011 – Nederland 2

Zes Joodse jongeren reizen in één maand van Amsterdam naar Jeruzalem, over land en low budget. Twee teams, twee routes, vier camera’s. Een team trekt door Zuid-Europa en Noord-Afrika, het andere door Oost-Europa en Turkije. Onderweg vervullen ze opdrachten.

De zes hebben elk hun eigen motivatie om de 3500 kilometer af te leggen en 5000 jaar Joodse geschiedenis te onderzoeken. De orthodoxe Shelly ontdekt een onbekende wereld, de vrijgevochten Charlotte wil weten of ze meer is dan een ‘nepjood’. Natalie droomt van een bruiloft in Jeruzalem, Jules houdt van experimenteren. Jaron, de striptekenaar, wil graag Joods leven, maar zonder regels. Shai, die in een skateboardwinkel werkt, droomt van een bestaan als hippie. Dan vraagt een rabbijn wanneer hij van plan is echt Joods te gaan leven.

De teams volgden voorafgaand een stoomcursus televisiemaken, want ze filmen onderweg alles zelf. Dat maakt DDDD tot een stoer programma, rauw en authentiek. Bij de serie hoort de website www.dwarsdoordediaspora.nl

Herhaling. Uitzenddata: woensdag 27 april, 5, 11, 18 en 25 mei, 1, 15 en 22 juni 2011.

Reageren is niet (meer) mogelijk.