Top menu

Word donateur

De Stichting Joods Monument Haarlem zoekt mensen met een warm hart voor de Haarlemse joden en dit monument. Giften en donaties zijn voor ons belangrijk, waarmee wij de herdenking op 4 mei kunnen organiseren, waarmee wij de website kunnen onderhouden en waarmee wij educatieve projecten en lezingen op scholen kunnen organiseren over de jodenvervolging en discriminatie.

U kunt ons werk steunen door een symbolisch bedrag van bijvoorbeeld € 18,- (Chai), of een veelvoud hiervan, of geheel naar eigen keuze te doneren. Iedere bijdrage is zeer welkom!

687px-chaidarkpurple-svgHet Hebreeuwse woord Chai of het getal 18 betekend binnen het jodendom in het Nederlands ‘leven’. Het Jodendom hecht grote waarde aan het leven en het woord ‘chai’ staat symbool voor de waarde die aan het leven gehecht wordt en de hoop die daarmee gepaard gaat. Omdat 18 door veel joden beschouwd wordt als een soort geluksgetal, brengen ze vaak de toast ‘L’chayim!’ uit, wat zoveel betekent als ‘op het leven!’.

Een donatie of gift kunt u onder vermelding van “Donatie”, overmaken op ING rekening NL37 INGB 0004210124 ten name van Stichting Joods Monument Haarlem.